Friday, April 27, 2007

Mi s-au intors tiganii

Tiganeasca- Satra

Satra mea de caldarari, pozata vara trecuta s-a reintors prin locurile astea! :) Vazand de foarte foarte multe ori acele poze, imi sunt foarte bine intiparite in minte fizionomiile lor, astfel incat reintalnirea cu ei a fost ca si cu niste prieteni vechi. Vor mai sta din fericire mult pe aici.
Povestea lor -Fotoreportaj Mediafax
Filmulet -Ultimii nomazi







Thursday, April 26, 2007

cateva zile de scoala

Lhasa- Small Song

mate. bac. amr61.


Thursday, April 19, 2007

poze Protest Pro Basescu

M-a impresionat astazi cat de receptivi sunt oamenii. Nu as fi crezut ca in zilele noastre oamenii mai au energie pentru proteste si revolutii. Pe strada par grabiti, tristi, cu griji si preocupari dintr-o lume proprie.
------------------------------
Admirabil mi s-a parut astazi:
Evenimentul Zilei care a scos o editie speciala de seara. Bravo lor!
si Societatea Timisoara pentru ca a organizat o conferinta chiar dupa protest, singura bucatica de Societate civila timisoreana care s-a miscat asa rapid.
-------------------------------
Nu am inteles cine este tanti care a impartit aproape toate pancartele (poza 5).
Nu am inteles de ce s-a cantat Imnul Romaniei, de ce l-au asemanat pe Tariceanu cu Ceausescu, de ce s-a strigat ca mai bine murim decat sa nu mai fie Basescu presedinte (!!), de ce cei mai activi protestatari erau beti. Nu am inteles sau nu am vrut sa inteleg de ce aflasem de protest (indirect) de la PD.






si altele din tara: Mediafax

Friday, April 13, 2007

Doua ore cu Tiganii Gabori

Dintre toate neamurile tiganesti, gaborii, tiganii unguri, isi pastreaza cel mai bine traditiile si portul. Asadar, tiganii cu palarii mari si negre, imbracati in costum tot negru si purtand neaparat mustata, tigancile cu fuste multe si colorate, batic, cozi si multi puradei, pe care ii vedem prin oras, sunt cam intotdeuna Gabori.




Multi gabori se ocupa de vanzarea hainelor vechi in Piata- "Talcioc". Acestea sunt primite ca donatie de la familii de romani, si nepotrivindu-se cu portul tiganesc, sunt vandute mai departe cu preturi infime. O familie pe la care am trecut azi revindea covoare cumparate. Cea mai cunoscuta activitate a gaborilor ramane insa construirea burlanelor.


Despre furat, gaborii spun ca nu au incalcat niciodata legea bisericeasca. Cei mai multi dintre ei sunt "sambatari", adventisti de ziua a 7-a, (adica spre nenorocul fotografilor cu timp liber in weekend, nu lucreaza sambata si nici vineri dupa-masa)

In casuta in care am fost, m-a impresionat, ca intotdeuna, cat de deschisi sunt oamenii- la "una" care vine la poarta si vrea sa faca poze, asa, pentru ea. Mereu ma gandesc ca daca la mine ar veni cineva asa, sigur l-as suspecta de nelegiuri sau dereglari.

Thursday, April 12, 2007

childhood brainwash 2

joaca, vacanta, amintiri din copilarie, copilariile mele de azi

childhood brainwash 1

Sunday, April 8, 2007

Invierea la super-oferta

Luna Amara- Intunecare (.Dumnezeu e al meu)

Dupa ce a omorat animale- miei sau gaini- dupa buzunar, dupa ce a cumparat oua gata vopsite si cozonac gata feliat, colonia de batranei credinciosi a spalat paharele de iaurt si cutiile de margarina pentru a merge sa ia lumina. Inainte s-a inghesuit la coada de la lumanari.
Oricat de hilare si lipsite de orice sentiment mi se par Sarbatorile, stiu ca cei mai multi din cei care militeaza pentru smerenie si credinta nici macar nu s-au deplasat pana la cladirea cu multe zorzoane aurite, picturi, becuri si cruci, preferand sa mai taie o data mielu', de data asta ca friptura, sarmalele si drobul.
Calugaritele m-au fascinat. Am ramas, tacuta, privindu-le cum trec. Mereu patesc asa. Nu le-am pozat.
Preotii, insa, mi-au fost antipatici. Incredibil mi s-a parut cand Preasfantu' a zis (a se citi graaav:) "Preeecum fuuumu' care dispare de la lumanari si nu mai este..", "aaasa sa dispara si pacatosii!!".
deci, Blestem?

ascultati melodia de mai sus.



Friday, April 6, 2007

Mamicile micului dejun

Femeile astea, gaini, isi petrec toata viata in custi supraetajate, mancand si facand oua. Sunt torturate, terminate psihic de catre ingrijitori ,care le repeta ca singurul lor scop in viata este de a face oua, care sunt vandute, apoi, ca niste produse.
Nu au niciodata parte de copii care sa le fugareasca, de cocos, de pui galbeni, de rame numa' bune de scormonit, de graunte portocalii si mari, de bunica sau de resturi de prajituri.

Ada Milea- Sa ingrasam slanina in gaina


uitati-va la filmuletzele recomandate de Adrian Bugariu: http://www.themeatrix2.com/
----------------------------------------------------
Am avut cam 5 minute sa pozez, si numai la a 7-a ferma la care am sunat. Le e frica de Directia Sanitar Veterinara, care, vazand pozele (?!), le va face controale, incurcandu-le socotelile de Pasti.

M
-a impresionat cat de impacat si ordonat lucrau oamenii, povestindu-mi ca cererea e mult mai mare decat productia, ca le merge foarte bine, nu au nvoie de reclama si nu simt nevoia sa mareasca pretul oualelor de Pasti.
-----------------------------------------------------
o incercare esuata de a copia o poza veche a lui Mihai Leu. Ma impac cu gandul ca e veterinar...



Wednesday, April 4, 2007

Sfânta sărbătore a măcelului

Cannibal Corpse- Fucked with a knife