Monday, February 26, 2007

dragoste si primitivism

O fetita de 13 ani dintr-un sat moldovensc a nascut acum cateva zile. Aceasta se alatura intr-o lista lunga de fete care au nascut inainte de a avea buletin, dupa cum o judeca Evenimentul Zilei. Tatal copilului este prietenul fetei, de 24 de ani, cu care locuieste impreuna de un an, la parintii ei. Acestia, foarte saraci, sunt bucurosi ca singurul lor copil e in siguranta alaturi de Vasile.
Medicii sunt de parere ca trupul fetei nu era suficint de dezvoltat pentru o nastere, lucru care afectat si dezvoltarea bebelusului.

http://www.evz.ro/article.php?artid=293752

pentru ca eu la 13 ani cantam melodia cu elefantii pe panza de paianjen mult mai des decat acum, pentru ca jucam teatru si voluntaream la Salvati Copiii, pentru ca citeam "Piciul" si vroiam sa ma fac Andreea Esca,

iar
copila asta nu a avut sansele mele niciodata,

pentru ca din cauza saraciei, a lumii primitive in care traieste, Ana Maria este de mult "om mare", pentru ca a trebuit sa renunte la scoala si probabil acum isi leagana si alapteaza copilul, ii dedic poza mea de azi, cu buburuze.



Smashing Pumkins- The world is a vampire

Friday, February 23, 2007

studentii vienezi au camere de developat in camine



Die Ärzte (deutsches punk-rock)



De cateva zile colegele mele pe care le parazitez, Diana si Paula imi cauta camin in Viena.
cerinta mea era sa nu ploua inuntru si sa am baie

Pe siteurile de cazare pentru studenti, caminele se mandresc cu camere obscure (Dunkelkamer). Deduc deci ca sunt de stricta necesitate pentru studenti. Incredibil!

...Nu ca as sti eu prea bine sa le folosesc, dar daca este camera de developat trebuie sa fie si fotograful simpatic care sa-mi arate. :)
In Timisoara stiu un singur loc unde un nene se ocupa singur de developat, in Viena stiu 4 camine ;)

Viena are doua facultati de arte, una de Medienwissenschaften (stiintele Mass-mediei), una de Teatru, Film si Media, una de Publicistica si Stiintele Comunicarii si o Filmakademie Wien .
iar studentii sunt din 130 de tari.


In afara de asta se poate studia de la Afrikanistik, Japanistik, Romana, pana la statistica, geologie, numismatica, tehnici si "medicini" cu nume ciudate.

Caminele ofera o camera de unu sau doua paturi, camere de desenat (Zeichenraum) special gandite pentru elefantii pe care ii mazgalesc eu, camera pentru muzica, club pentru party-uri, internet in camera dar si sala de compuri, sauna (!!) si fitness (!!), bucatarie si masa de tenis.

DAR costa 210 euro pe luna si te intreaba de salariul parintilor inainte de a te accepta. totusi..stiu oameni care dau 200 de euro pe chirie si nu au camera de develpat si sauna.

dar pana atunci sa iau bacul si sa ma hotarasc la ce faculta dau!!

Tuesday, February 20, 2007

RE: inscrieri


au inceput sa apara primii inscrisi:

Mihai Dascalescu, pe numele lui de om de succes
spune ca nu are nici un succes de spovedit si deci nici o praji de "platit".

Flavia are de spovedit ceva premii la concursuri de afise. dar nu vrea sa dea de baut
cu cine mi-am gasit sa fac asociatie...

Monday, February 19, 2007

protest impotriva succesului. asociatia ratatilor

apar pe piata tot mai multe manuale indrumatoare spre succes.

"Alege-ti profesia care-ti aduce succesul! "

"Cele 12 coloane ale succesului. "
"Bani si succes prin relatii."

carti despre cum sa-ti manipulezi subalternii, cum sa-ti controlezi seful, cum sa-ti tii iubitul sub papuc

era si o reclama la "Vitamine pentru succesul copiilor tai!"

acum cateva luni auzisem o invitatie la ceva gen Consiliu National al Oamenilor de Succes. titlul era umflat de mult mai multe cuvinte fara sens.
sa incerc si eu:
Consiliul international si mondial al intreprinzatorilor, femeilor independete si managerilor de succes. ....
ah, oricum. intelegeti ca incerca sa sune atractiv.


asadar...
ma gandeam eu cu theeru, mihai si cristina, noaptea, mancand paine cu pateu intr-un tren dinspre Rosia spre Timisoara.....

cum ar fi la asa o adunare?
cred ca ar merge toti "cei tunsi civilizat", cu cravata, diplomat, laptop, CV-uri, Proiecte, dead-line-uri, Planuri Gant cu doi de t, ca sa-si faca complimente intre ei.

oameni divortati, care toata viata au facut compromisuri pentru inca niste laude si umpic de succes. seara poate ar manca la restaurante fitzoase ar fuma tigari de foi si poate ca ar asculta muzica de oameni liberi.

in schimb..daca s-ar face o Adunare Nationala a Ratatilor?? hehe, ANR!

acolo ar merge artistii de care nu o auzit nimeni, cu pantalonii carpiti, ghete roase, ar canta ada milea si trupe din cele care repeta prin garaj. ar veni baieti plinuti pistruiati si cu ochelari care scriu poezii pentru fete ce nu-i cunosc. s-ar juca teatru improvizat si s-ar face fotografii care nu s-ar vinde niciodata. seara s-ar manca pateu pe paine, din cel de care mancam noi acum, s-ar bea chestii ieftine si s-ar fuma prostii.

nu-i asa ca ar fi mult mai misto?
dar asta nu se va intampla niciodata, pentru ca orice ratat care se respecta, nu merge la adunari nationale, nu se inscrie la asociatii cu lideri.

ca protest la toate astea ne-am gandit noi sa facem o "asociatie a ratatilor". si cum asociatie e un cuvant asa fancy, ii putem spune ..Adunatura! Gradina ratatilor.

pana acum singurii membrii oficiali sunt theeru, cristina si cu mine.
asteptam inscrieri aici.
oricine se poate inscrie indiferent de orice. trebuie sa se spovedeasca de toate succesele pe care le-a avut inainte de a fi membru si sa dea prajituri si de baut pentru fiecare data cand a renuntat la ceva misto pentru a ajunge la suc-ce-se.


Kumm: Dictionary
I wanna see my name in the dictionary..o..yeah...

Saturday, February 10, 2007

Ultimii nomazi

Admir tiganii pentru libertatea lor, pentru lipsa grijilor fata de ziua de maine, pentru felul lor exploziv de a fi, pentru veselie, pentru galagie, pentru VIATA din ei.


din noroc am intalnit trei satre de tigani seminomazi in verile 2005 si 2006.

sunt sigura insa ca se vor sedentariza total in urmatorii ani.
tinerii refuza sa preia vechiile obiceiuri iar cazanele, caldarile pe care batranii lor le vand nu mai sunt competitive pe piata.

atunci cand generatiile actuale de mestesugari de vor duce, traditia veche tiganeasca va ramane doar in fotografii si in piesele de teatru.

va invit sa vedeti un filmulet facut de mine din fotografiile facute in august si septembrie intr-o satra de tigani caldarari -care si-au instalat corturile langa Timisoara pentru cateva saptmani.





adaugat ulterior:

remomram acum zilele petrecute cu tiganii si mi-au venit in minte o gramada de nume.
(oricat de patetic suna pentru voi)
mi-am dat seama ca nu po' sa fac mare lucru singura si ca am noroc cu prieteni faini.
asadar. fiindca mi-au iesit poze faine in satra:
10x to Mihai pentru ideea de a re- re-reveni si de a face un"fotoreportaj", 10x to Dan, Theeru, Daniela, Mirelle, Marcel si Diana care au venit cateodata cu mine la tigani. 10x to Valentina pentru obiectiv, 10x to Oana care mi-a scos teancuri de poze gratis, cadou pentru ei. 10x to Cristina pentru cultura muzicala si 10x lu Dumi pentru program si explicatii.
mersi :)