Monday, October 8, 2007

Despre cum e aici

Vecinii nostri de camin sunt niste incuiati! Suntem deja de mai mult de o saptamana aici si nu am cunoscut niciunul. Singura dovada a existentei lor e ca uneori vedem in lift cate unul grabit. Asa ca... in seara asta am planuit ceva. Andrea a scris biletele misterioase. Cam asa: Draga Convietuitorule/ Convietuitoareo, locuim deja de o vreme aici si nu cunoastem pe nimeni. Daca esti in acesi situatie cu noi sau daca vrei sa-ti cunosti vecinii, lasa-ne un mesaj la cutiuta 29. Luiza si Andrea
Hihi, poate ne raspunde vreounul. Ne gandeam sa ne intalnim cu ei jos la spalatorie ;)

E asa impersonala viata aici. La scoala suntem doua numere matricole, a 0747056 - eu si a0708713 andrea. La toate cursurile si examenele ne inscriem cu numarul asta. Ne-au facut si adresa de mail cu a0747056@univie.ac.at. Suntem 900 (!!) de studenti, toti, oameni studiosi, viitori experti in teatru si film. La fiecare curs intalnim altii. Profii ne-au marturisit ca astepta sa mai plece unii dintre noi.
Partea faina, atunci cand ne gandim ca poate nu e locul nostru aici, e ca un sfert din materii sunt absolut la alegere de la orice facultate din austria. Voi studia semestrul asta despre Migratori (in prezent) la o facultate de sociologie si separat Prelucrarea Fotografiilor, singurul curs al facultatii de arte la care au mai avut loc si de mine. Avem in total 16 ore pe saptamana.

In rest, vizitam muzee cand is cu reducere, ne plimbam mult cu metroul ca ne-am facut abonament, mancam supa la plic, oua explodate in microunde, orez cu gust de mere de la detergent si legume congelate.
De cand am plecat din Timisoara economiscesc pozele pentru o jumatate de baterie de aparat. Nu am incarcator. dar foarte multe subiecte de pozat aici...

12 comments:

Anonymous said...

poetic gestul cu biletelul! sunt curioasa daca primiti raspuns!
am stat in viena un an, nu imi cunosc nici un vecin si n-am vorbit decat cu 3 austrieci, si numa cateva minute. ghinion.

Anonymous said...

Voiam sa te felicit pentru ca ti-ai schimbat culorile de pe blog cu unele mai normale. Acum nu mai trebuie sa marchez textul ca sa-l pot citi. Nici nu ai ajuns bine la viena si deja se vad rezultatele :)

Nu sunt incuiati, sunt austrieci probabil, sau nemti, sau probabil ca se conformeaza stilului de viata incuiat din tarile vorbitoare de limba germana. Toata lumea isi vede de treaba sa, iar daca cumva moare vecinul afli asta de la Politie in momentul in care te interesezi ce s-a intamplat de e o masina de politie cu girofarele pornite parcata in fata blocului/caminului/etc.

Unknown said...

Super ideea voastra cu biletele, dar poate aia o sa zica ca va dati la ei sau ceva... cine stie...

Deja le spun la oameni ca o sa te vizitez, sa nu zici ca nu te-am prevenit :D Sper sa ma si tin de cuvant/dorinta anul asta!

Anonymous said...

si eu care credeam ca esti cea mai prietenoasa persoana din lume ;))

o_ana said...

draguta idee cu biletul...si eu sunt cam in aceeasi situatie cu colegii mei de camin...in fine multa bafta la capitolul socializare si sa iti mearga bine cu scoala!

Luiza Puiu said...

eh dragutza....nu a raspuns nimeni
bafta tie

Anonymous said...

păi ia-ţi încărcător! sau şi mai bine ia-ţi ceva pe film dacă tot te lauzi cu condiţii! :P

. said...

tare faza cu biletul :)) , trist e ca nu a raspuns nimeni.. spor acolo!

Anonymous said...

Luiza, am fost in Viena acum cateva zile, o sa ma intorc acolo pentru cateva saptamani. Daca vrei sa iti aduc incarcatorul de la Timi, spune-mi. Am incercat sa iti trimit mesajul pe adresa de mail, dar nu ti-o stiu.
Apropo, fotografiile cu romi sunt tot in depozitul de la subsol...Stii la ce ma refer.

Luiza Puiu said...

o, cosmin, cum fir-ar sa nu-mi ai adresa de mail, ti-am trimis poze de pe ea. mersi de oferta cu incarcatorul, am altul acum. Printurile cu tigani sunt proprietatea Turn, ei ar trebui sa se ocupe sa le ia, eu am scapat de responsabilitati.
ma bucur ca vii in viena. poate vei avea timp de un ceai ne-carturesti :)
0040 721 830 366
luiza.puiu@gmail.com
mersi :)

Anonymous said...

Da, mi-am adus aminte ca o aveam. Scuze. Te pup.

Anonymous said...

Imi pare foarte interesant, cum romani folosesc stereotipe despre "orcine din tarile de limba germana" (incuiat), cand ei stii foarte bine cum e, cand toate lumea te judeca intr-un anumit fel, numai pentru ca esti dintr-o anumita tara...

O austriaca (incuiata?)